всі новини >>>

Рiздвяне вiтання намiсника Свято-Воскресенського Гурбинського монастиря

Свято-Воскресенський Гурбинський чоловічий монастир на Повстанських могилах


Христос рождається!
Славімо Його!


«Ось, Ді­ва в утробі прийме і народить Сина, і наречуть ім`я Йому: Еммануїл» (Іс. 7:14) – ці слова упродовж багатьох століть зігрівали душі старозавітніх людей надією на прихід на землю Спасителя, Ім`я Якого означає «з нами Бог». Ці слова були закарбовані у свідомості членів старозавітньої Церкви та були запорукою впевненості у майбутньому процвітанні вибраного народу Божого. На жаль, вони не усвідомлювали самої суті  приходу Спасителя у цей світ, вони не усвідомлювали Його місії як переможця пекла та Викупителя всього людства від гріха, а лише сприймали як майбутнього величного царя Ізраїлю.

Сьогодні нам не потрібно як колись старозавітнім пророкам, патріархам та нашим праотцям очікувати визволення, бо вже упродовж двох тисячоліть ми в часі Різдва Христового особливо піднесено славимо прихід Спасителя у яслах на сіні, у бідному вертепі, оточеного не пишною марною славою земних царів, але значно більшою і вищою духовною славою, яку проголошував Небесний ангельський хор, та яку любов`ю і смиренням у своїх серцях проголошували як бідні пастухи так і багаті мудреці зі Сходу.

Сьогодні ми не живемо у невідомості та невизначеності не знаючи коли прийде Месія, а навпаки – ми знаємо про беззаперечний факт приходу Христа та його спасительну місію для нас. Ми впевнено заявляємо, що ми віримо у життя будучого віку, яке стало можливим завдяки смиренню Сина Божого та добровільного задля нас воплочення у людському тілі від Пресвятої Богородиці.

Сьогодні, будучи добрими дітьми Божими та вірними чадами Церкви Христової, ми усвідомлюємо, що духовне визволення від ворогів духовних несе за собою і фізичне визволення від ворогів фізичних. Співаючи під час Різдвяного богослужіння «З нами Бог!» і пам`ятаючи слова апостола Павла «Якщо Бог за нас, то хто проти нас?» (Рим. 8:32) ми впевнені у майбутній перемозі над сьогоднішнім Іродом, який на Сході України вбиває дітей нашого народу, та у даруванні миру, добробуту і процвітання на нашій землі Українській.

Тож прийміть мої найщиріші вітання з величним Святом Різдва Христового, яке огортає наші серця радістю та надією, яке сповнює нас вірою та любов`ю, яке закликає нас усіх до єдності у славленні Богонемовляти, а, отже, і до єдності у повсякчасному житті!

Нехай зоря Вифлеємська осяє всю Україну та огорне Світлом Премудрості Божої, нехай вона буде немеркнучим світильником у Ваших душах, зігріває та спонукає на плідну працю во славу Божу!

Здоров`я Вам, духовного багатства, злагоди та любові, благополуччя та усякого достатку!


З Різдвом Христовим!

Христос рождається! Славімо Його!



З любов’ю у Христі,

ігумен Онуфрій (Ляда)

урочище Гурби, Різдво Христове 2017/2018